Certificering

MLC, 2006

De Maritime Labour Convention (MLC), 2006 (Maritiem Arbeidsverdrag) is door de International Labour Organization in het leven geroepen om de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden van meer dan 1,2 miljoen zeevarenden wereldwijd te verbeteren. Het verdrag dient ter voorkoming van oneigenlijke concurrentie in de zeescheepvaart en stelt een minimum norm vast ten aanzien van de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van zeevarenden.
Iedere reder moet kunnen aantonen, dat hij alleen bemanning inleent van personeelsbureaus, die werken volgens de normen van het MLC.


Aanwijzingsbeschikking

Uitzendbureaus die chauffeurs uitzenden in het beroepsgoederenvervoer dienen in het bezit te zijn van een aanwijzingsbeschikking van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Deze aanwijzingsbeschikking is geregistreerd bij Kiwa Register.

Alleen uitzendbureaus die zijn aangewezen door de minister van Verkeer en Waterstaat mogen chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer uitzenden. Een ingeleende chauffeur heeft een verklaring van terbeschikkingstelling nodig om beroepsgoederen te mogen vervoeren over de weg. Hij/Zij moet deze verklaring onderweg bij controle kunnen tonen. Het uitzendbureau verstrekt deze verklaring aan de chauffeur. Om misbruik te voorkomen, dient de chauffeur de verklaring na beëindiging van de terbeschikkingstelling direct weer in te leveren bij het uitzendbureau.

ABU

Algemene Bond Uitzendondernemingen


De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is ruim 55 jaar (sinds 1961) dé belangenbehartiger voor ondernemers in de flexbranche en leidend in de wereld van flexibel werk. Met 560 leden – variërend van grote, middelgrote tot kleine ondernemingen – vertegenwoordigt de brancheorganisatie circa 65 procent van de markt. Daarmee is de ABU de grootste en toonaangevende werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche.

Kern gegevens

Contact met Jobmaritiem Uitzendbureau

Voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen met Jobmaritiem.
U kunt ons bereiken op + 31 (0) 595 – 852 886 of vul geheel vrijblijvend ons contactformulier in.

Ga naar contact

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - Supply Solution

Website laten maken? SiteToGo.nl